Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 februarie 2012

Vom mânca iaurt de la Pepsi.

Producătorul de băuturi carbogazoase vrea să intre pe piaţa lactatelor.


Producătorul american de băuturi răcoritoare Pepsi a încheiat un parteneriat cu Theo Muller, cea mai mare companie de lactate din Germania, şi împreună vor începe să ofere iaurtul Yanks, disponibil iniţial doar pe piaţa din SUA.
Müller, creatorul popularelor iaurturi de băut Müller Milch, va investi aproximativ 150 de milioane de euro pentru a produce și comercializa lactate pentru consumatorii americani, scrie „The Local“.Data la care noile produse lactate elaborare de Pepsi şi Muller vor fi lansate nu a fost încă anunţată.

Parteneriatul reprezintă încă un par a strategiei celor de la Müller de a se extinde la nivel mondial, iar nivelul scăzut de consum de lactate pe cap de locuitor din Statele Unite i-a convins pe nemţi că aceasta este cea mai piaţa care prezintă cel mai mare potenţial de creştere.

La Chansonette

Alex Velea&Stefan Stan- You give me love

A venit primavara!




Calendaristic a venit primavara! Binecuvantarea razelor de soare se revarsa incet si sigur peste inimile noastre! Sa o primim cum se cuvine ! Primavara inseamna dezghetul, topirea, trezirea la viata, reinoirea si renasterea naturii, a vietii si a societatii. O primavara frumoasa!





Fișier:Giuseppe Arcimboldo - Spring, 1573.jpg
Giuseppe Arcimboldo-  Spring, 1573, Musée du Louvre


Gigi Ghinea-Cum m-am vindecat de nefericire!

Licentiata in psihologie si absolventa a unui  master de psihoterapie  analitica, Gigi Ghinea are o indelunga experienta in acest domeniu.
Membru fondator al Asociatiei de psihoterapii scurte orientate pe solutie.
"Cartea este o mărturisire a unei experienţe personale, este o exprimare sinceră a fiinţei, liberă de toate măştile unor roluri sociale sau profesionale. împărtăşesc această experienţă a trezirii mele ca pe un dar celor care au nevoie de el. Totul se întâmplă din iubire. Iubirea de oameni, de semenii mei."
   Redefinirea fericirii!
       "...fiecare poate defini fericirea altfel, intr-un  fel unic, functie de structura psihica a fiecaruia, de mediul in care a crescut, s-a dezvoltat. Unii considera ca fericirea e doar asa un moment de extaz, care vine din senin, ca din intamplare. Acestia se refeara desigur la placerea de moment, la momentele unice ale indragostirii, la o masa buna, la un somn sau o baie buna. O reusita, un succes, obtinute dupa o truda oarecare in acest sens.Observa , in schimb ca toate aceste forme de fericire sunt sporadice,  si oarecum tin de hazard.
   .... esti unic si nevoile tale la fel. Priveste in tine cu iubire si vei constata ca nu ai nevoie de o locuinta mai mare, cu spatii inutile de locuit, doar pentru ca vecinul tau are. Fii recunoscator pentru ceea ce ai deja.Ai tot ce iti trebuie doar ca nu vezi inca, nu esti constient de bogatia pe care o posezi. Ai integritatea umana fizica si spirituala de care trebuie sa te folosesti incepand de astazi. Ai in tine puterea de a scoate la lumina resursele nefolosite, privind in jur cu alti ochi. Bucura-te de viata care ti s-a daruit, de lumina zilei, de faptul ca respiri."

Dan Puric: Mi-am luat câine. Sunt singurul Puric cu câine din lume

Dan Puric: Am simţit că domnul Arafat este printre puţinii oameni care a făcut ceva durabil, bun, a salvat sute de oameni. Românul a observat că e un om care nu numai că n-a fost apreciat, dar felul în care Băsescu l-a tratat nu a fost în regulă.
Poporul român e sensibil. E efectul fluture. Un ciclon nu pleacă dacă nu bate un fluture din aripi. De la o oscilaţie mică de aripioară a plecat totul. E imprevizibil cât poate omul să îndure şi e imprevizibil de la ce se revoltă. S-au revoltat că a vorbit preşedintele urât cu omul acela. Ăsta este poporul român.

Dan Puric: Mi-am luat câine. Sunt singurul Puric cu câine din lume. Mă plimb cu el prin parc. Acolo am văzut structura României. Javrele maidaneze, care seamănă cu oamenii politici, sunt hrănite de paznici. Ăştia care se plimbă cu câini individuali, le aduc mâncare, în loc să dea în ei cu bolovani. Ăştia au găsit creştinismul pentru maidanezi. Clasa politică trebuie ţinută în lesă, cu botniţă. Lesa e la noi.

Dan Puric: Noul Guvern este o continuare a ceea ce-a fost. Dar nu mă lansez într-o critică. Misiunea mea nu e să critic, ci să fertilizez mintea românilor.
Ştiţi cum mă simt în România, vizavi de Guvern? Cum mă simţeam faţă de administratorul meu de bloc din Botoşani, care s-a luat de mine că făceam repetiţii în casă şi mi-a zis: "Domnu' Puric, şi eu am soţie, dar nu o bat aşa ca dumneavoastră. Mai daţi şi drumul la muzică să nu se audă"... Aşa e şi cu Guvernul, n-are nicio treabă...
Dan Puric: Mi-a spus o doamnă: "Domnu' Dan, ce ne facem cu romii ăştia care ne fac de râs pentru că fură din Anglia". I-am zis că am un mesaj pentru ei. Furaţi, ţiganilor, furaţi cât puteţi. Lăsaţi găinăriile, furaţi mult. Oricum nu se compară cu cât fură alţii în Roşia Montană.
Dan Puric: Intelectualii nu fraternizează cu regimul politic, ei se vând. Sunt fripturişi. Se duc încotro bate vântul pentru nişte oportunităţi mizerabile. Ne aflăm într-un pasaj de distrugere a României soft. Un plan de distrugere lent este perfect valabil.
Se face cu oameni care îţi aneantizează sentimentul trecutului. Nu mai avem valori comune. Ni se inoculează şi frica de viitor. Omul este terorizat de prezent, fără să mai îndrăznească să viseze.

Gioacchino Antonio Rossini

1792 - S–a născut compozitorul italian Gioacchino Antonio Rossini, cunoscut pentru operele “Bărbierul din Sevillia” şi “William Tell” (m.13.11.1868).
 Gioacchino Antonio Rossini compozitorul italian cu o faima rar intalnita!
Unul dintre cei mai aclamati  si mai populari compozitori italieni, bucurându-se de o faimă rar întâlnită, în timpul vieții sale.
         Stilul „rossinian” se conturează de la început, de la vârsta de 18 ani. El compune cu o extremă ușurință lucrări dintre cele mai diverse. Astfel, într-un interval de circa 17 ani, el va oferi publicului 40 de opere, din care aproape jumătate s-au menținut în repertoriu. Aceeași uvertură va servi la „Aureliano in Palmira” (1813), apoi la „Elisabeta, regina Angliei” (1815), înainte de a ajunge la celebritatea universala cu „Il Barbiere di Sevilla", în 1816. Mai mult, poate crea uimire ascultarea a doua personaje atât de diferite ca regina Elisabeta si tânara Rosina exprimând, una, bucuria triumfătoare, alta, răutatea sa amoroasă, în aceeași cavatină („Una voce poco fa”, din Barbierul din Sevilla. De fapt, este fapt recunoscut ca descrierea caracterelor nu este punctul forte al talentului lui Rossini.
         Fie drame lirice, fie opere comice, lucrările sunt antrenate de același elan care se găsește în accelerarea ritmică și în celebrele crescendo-uri, atât de tipice. Totul și toată lumea pare întotdeauna că aleargă în aceste lucrări, compuse în pripă, cam neglijent. Spectatorul nu are timp să se plictisească, ariile sunt vii si pasajele de umplutură respiră veselie si tinerețe. Oricum ar fi natura libretului, lucrările lui Rossini emană bucuria de a trăi.

Color of our lifes

O cafea de dimineata !

Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa.La inceput cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care o modelau sub forma de bile. Acestea erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.
Asa-numitele proprietati stimulative ale cafelei au fost considerate de multi in acele timpuri stravechi, generatoarele unui fel de extaz religios, iar cafeaua ca bautura si-a castigat o reputatie mistica, invaluita in mister si asociata cu preotii si doctorii. De aceea nu este surprinzator ca doua legende puternice au aparut pentru a explica descoperirea acestei boabe magice.

 O  istorie apocrifa datand de pe la 1400, povesteste despre un pazitor de capre yemenit, pe nume Khaldi, care a observat cum caprele sale deveneau neastamparate si energice dupa ce mancau fructele rosii care cresteau in tufisurile necunoscute de pe aceste meleaguri. Uimit de comportamentul lor, Khaldi a dus fructe la o manastire din apropiere, unde staretul a fiert fructele in apa. Acesta a obtinut un lichid amar dar aromat, foarte stimulator, care alunga oboseala si somnolenta.
Cealalta poveste este aceea a unui dervis musulman care a fost condamnat de dusmanii lui sa rataceasca prin desert si astfel sa moara de foame. In delirul sau, tanarul a auzit o voce care ii spunea sa manance fructele dintr-un arbore de cafea din apropiere. Dervisul a incercat sa inmoaie fructele in apa si cand nu a reusit, pur si simplu a baut lichidul acela. Interpretand supravietuirea si energia sa ca pe un semn de la Dumnezeu, s-a intors la ai sai si a raspandit credinta si reteta acestei bauturi.
Pe la mijlocul secolului 17, olandezii dominau comertul naval si au introdus cultivarea la scara mare a cafelei in coloniile lor din Indonezia, pe insulele Java, Sumatra, Sulawesi si Bali. Cafeaua a ajuns in America Latina cateva decenii mai tarziu cand francezii au adus o planta de cafea in Martinica. La jumatatea secolului 19, o boala rara a plantelor s-a raspandit prin plantatiile de cafea din Asia de sud-est si culturile au fost compromise. Astfel, Brazilia a devenit cea mai mare producatoare de cafea, onoare pe care o detine si astazi.

Este interesant ca, desi cafeaua este originara din Africa, cultivarea arborelui in aceasta parte a lumii este relativ recenta. De fapt, plantatorii britanici au fost cei care au reintrodus cresterea cafelei in Africa, chiar dupa Primul Razboi Mondial, infiintand plantatii in zone care ofereau un climat si un sol propice infloririi arborelui.

Zambete de dimineata!

La salonul Auto de la Geneva, consurs cu tema “Cea mai ermetica Masina”
Cei de la Mercedes se prezinta cu ultimul model:
- Aceasta este cea mai ermetica masina din lume!
Organizatorii intreaba:
- I-ati facut testul cu pisica?
- Nu! Cum sa-i facem testul cu pisica?
- Pai uite bagam o pisica inauntru si o lasam acolo!
Dupa 2 zile pisica moare, nu mai avea aer.
- Intr-adevar! Este ermetica!
Vin cei de la BMW cu ultimul model!
Aceasta masina este cea mai ermetica!
- I-ati facut testul cu piscia?
- Nu! Cum testul cu pisica?
- Pai inchidem o pisica in masina si o lasam acolo!
Dupa o zi pisica era moarta, nu mai avea aer!
- Da intr-adevar e foarte ermetica!
In cele din urma apar si cei de la Dacia cu noul model Logan.
- Domnilor aceasta e cea mai ermetica masina!
- I-ati facut testul cu pisica!
- Da!
- Pai, cum ati facut testul cu pisica?
- Da, l-am facut!
- Si cum l-ati facut?
- Pai am inchis o pisica inauntru, am incuiat masina
si pe unde scotea capu, chituiam!

marți, 28 februarie 2012

Debussy- The snow is dancing

 Claude Debussy  (n. 1862 - d. 1918) este unul dintre cei mai influenți compozitori, creatorul unui stil inovativ, cu o finisare tehnică și cu un aer de natură poetică. Opera sa a constituit o evadare din conceptele tradiționaliste. De asemenea, este considerat a fi cel mai important compozitor de pian, de după Frederic Chopin.

French music

Margelute


colier margele - 28,00 lei

colier si cercei - 28,00 lei

Dieta disociata de 90 de zile




 Se apropie primavara si toate doamnele isi doresc o silueta de invidiat. Dieta disociata reprezinta o solutie pentru a renunta la kilogramele in plus.
 Nu reprezinta nici un pericol, chiar si medicii homeopati il recomanda. Rezultatul este pierderea in greutate de 15-20 kg in 90 zile, precum si scaderea tensiunii arteriale. Pe langa pierderea surplusuli de greutate, dieta modifica metabolismul, prin care se garanteaza ca kg pierdute nu se iau inapoi. Daca se doreste o pierdere in greutate mai mica, dieta poate fi oprita inainte de scurgerea celor 90 zile, dar in acest caz nu se petrece schimbarea mai sus amintita.
Micul dejun e la fel in fiecare zi si consta in cateva fructe (2 mere sau pere, piersici sau un pumnde fructe marunte)
In cursul acestei diete alterneaza zile de proteine, legume, carbohidrati si fructe. Nu se poate schimba ordinea!
Ziua 1: Proteine
Pranz: Carne fiarta sau fripta – 3 felii (200g)
In loc de carne se pot consuma 3 oua fierte sau prajite, sau branzeturi/cascaval.
1 felie paine, salata fara limite (fara ulei)
Dupa pranz trebuie obligatoriu consumat 200 ml supa fara taietei
Lactate se pot consuma doar in aceasta zi
Cina: la fel ca la pranz, dar fara supa. Sa fim atenti sa consumam aceeasi mancare ca la pranz
Ziua 2: Legume
Pranz: Orice fel de legume, verdeturi (fasole, mazare, linte, morcovi, cartofi …) obligatoriu fierte. Se pot folosi condimente, sare, ketchup, bulion
1 felie paine, salata dupa gust
Cina: la fel ca la pranz, dar in cantitati mai mici
Ziua 3: Carbohidrati
Pranz: Paste fierte cu condimente sau sosuri sau aluat de pizza cu ketchup, bulion sau rosii
Cina: o felie mai mica de tort/prajitura, sau 2-3 cozonaci mici, sau 3 globuri inghetata. Obligatoriu o felie de ciocolata de menaj
Ziua 4: Fructe
Pranz: Orice fel de fructe in cantitate nelimitata
Cina: La fel ca la pranz
Alte lucruri de stiut:
- Pe parcursul dietei, o data pe luna trebuie obligatoriu tinuta o zi in care se bea doar apa; aceasta zi trebuie sa urmeze dupa ziua de fructe, dupa care continuam cu ziua de proteine
- Cafea si ceai se poate consuma in orice cantitate, fara zahar si lapte
- Dupa terminarea dietei putem manca normal, dar pentru inca 90 de zile la micul dejun trebuie sa consumam doar fructe. Daca in aceste 90 zile mai slabim inca 3 kg, inseamna ca schimbarea a avut loc in organism
- Nu se poate sari peste nimic din meniu, deoarece fiecare aliment isi are rolul sau, si daca nu le consumam pot aparea carente care pot duce la infectiuni
- Deobicei nu obisnuim sa mancam doar fructe la micul dejun, dar din acestea, organismul extrage prima data zaharul integral care hraneste si intareste sistemul nervos.

Mirodenii in viata de zi cu zi

 7 Mirodenii care ne condimenteaza viata






1. Ghimbirul Ingredientul activ ce face ghimbirul atat de sanatos este gingerolul, un component despre care se stie ca relaxeaza vasele de sange, stimuleaza circulatia sanguina si ne scapa de dureri. Gingerolul este folosit si in ajutorul digestiei si inhiba senzatia de voma. Astfel, ghimbirul este un condiment excelent pentru raul de dimineata sau pentru a trata efectele secundare ale chimioterapiei.
Ghimbirul este si anti-inflamator, ceea ce inseamna ca poate fi folosit impotriva bolilor de inima, a cancerului, a Alzheimer-ului si a artritei. Mai mult, ghimbirul este bogat in antioxidanti care sunt foarte benefici organismului uman.

Stire picanta: Proprietatile sanatoase ce le contine ghimbirul au fost documentate inca de acum 2000 de ani!

 
2. Oregano
 
Doua dintre cele mai importante componente din oreganotimolul si carvacolul ce au puternice proprietati antibacteriene. Mai mult, un studiu a aratat ca in Mexic, oregano a fost mai eficient impotriva amibei decat medicamentele prescrise de doctori precum tinidazolul.
Oregano este si un antioxidant puternic, bogat in fitonutriente. Un gram de oregano contine de 42 de ori mai multi antioxidanti decat marul, de 30 de ori mai multi antioxidanti decat cartoful, de 12 ori mai multi antioxidanti decat portocala si de 4 ori mai multi antioxidanti decat afinele.

Stire picanta:
Oregano inseamna “bucuria muntelui” si in unele parti din Europa este denumit si maghiran salbatic, fiind inrudit cu acesta.


3. Scortisoara
 
Scortisoara este un condiment anti-microbian. Un studiu din august 2003 al Revistei Internationale de Microbiologie a descoperit faptul ca un numar scazut de picaturi de ulei de scortisoara amestecat cu suc de morcov poate conserva mancarea si poate distruge organismele patogene din aceasta, toate in timp ce ii da si o aroma mai placuta.
Scortisoara previne si formarea cheagurilor de sange si blocarea capilarelor. Mai mult, poate imbunatati si functiile creierului.
Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa stie ca scortisoara este foarte folositoare in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Un studiu din decembrie 2003 al Centrului pentru Diabetici a aratat ca daca un bolnav consuma zilnic intre 1 gram si 6 grame de scortisoara, nivelul zaharului din sange scade simtitor (la suferinzii de diabet de tip II), la fel ca si cel al trigliceridelor si al colesterolului.
Si asta nu e tot! Scortisoara este si cel mai puternic antioxidant dintre toate condimentele!

Stire picanta: In medicina traditionala chineza, scortisoara este folosita in ceai impreuna cu ghimbirul pentru a trata raceala si gripa.

 
4. Sofranul de India (Curcuma)
 
Curcuma, cea care ii da sofranului culoarea galbuie, este ingredientul activ din acest condiment. Curcuma este o substanta anti-inflamatoare si poate lupta impotriva unor boli precum fibroza cistica, Alzheimer, colita, ulcerul, artrita sau boala lui Crohn. De asemenea, curcuma ofera protectie cardiovasculara si imbunatateste functiile ficatului.

Stire picanta: Sofranul sau curcuma este condimentul utilizat in sosurile curry. Tot acest condiment coloreaza in galben traditionalul mustar.

 
5. Salvia
 
Salvia este anti-inflamatoare si antioxidanta. Salvia contine flavonoide, acizi fenolici si enzime hidrolitice. Astfel, salvia poate combate artrita reumatoida, bolile inflamatorii, astmul bronsic si ateroscleroza.
Se pare ca salvia ajuta si la o mai buna functionare a activitatii cerebrale. Un studiu al Societatii Farmaceutice Biochimice a revelat ca persoanele care au consumat ulei din extract de salvie aveau o memorie mai buna fata de cei care au urmat un tratamen cu placebo.

Stire picanta: La origini, salvia inseamna “a fi salvat”. Mai multe companie farmaceutice incearca sa adauge uleiul de salvie in cel folosit la gatit pentru a preveni uleiurile sa rancezeasca si pentru a creste rata de viata a omului.


6. Ardeii iuti
 S-a descoperit ca ardeii iuti ce contin capsaicina ajuta la urmatoarele:

  • curata substantele mucoase din plamani si nas;
  • imbunatatesc imunitatea organismului;
  • previn ulcerele stomacale;
  • ajuta la pierderea in greutate;
  • reduc colesterolul si nivelul trigliceridelor;
  • previn cancerul de stomac;
  • calmeaza durerile.
Stire picanta: Cu cat este mai iute ardeiul, cu atat mai multa capsaicina contine.

7. Patrunjelul

 
Poate ca cel mai interesant lucru pe care il poate face patrunjelul este sa lupte impotriva cancerului. Studiile pe animale au aratat ca patrunjelul inhiba formarea de tumori, in special pulmonare. Mai mult, patrunjelul neutralizeaza efectele fumului (de tigara sau gratar).
Patrunjelul este si o sursa bogata de antioxidanti si nutrienti ce protejeaza inima precum vitamina C, betacarotenul si acidul folic.

Stire picanta: Patrunjelul este excelent pentru o respiratie proaspata dupa ce ati mancat


bancuri cu sir si john

Sir şi John sînt la vînătoare pe domeniul castelului. John (privind prin binoclu înspre castel):
- Sir, cred că ar trebui să vă informez că doamna este în compania unui domn.
- Nu se poate, te înşeli. Doamna mi-a spus că primeşte o prietenă în vizită. Dă-mi şi mie binoclul...
Se uită spre castel, apoi îi spune lui John:
- Acest binoclu nu este suficient de puternic. Dă-mi puşca cu lunetă.

Lordul îşi întreabă valetul:
- John, nu s-a întors încă soţia mea de la partida de călărit?
- Încă nu, Sir, dar cred că trebuie să vină. Calul s-a întors de o jumătate de oră


Vine Sir acasă:
- John, doamna este singură?
- Nu, Sir, este sus cu un domn.
- John, adu sabia.
- Yes, Sir.
Sir se duce sus unde era doamna, de unde se aude un urlet. Sir se întoarce:
- John, un doctor pentru domnul şi un tirbuşon pentru doamna.

Retete de post

Ciuperci umplute cu spanac


Ciuperci umplute cu spanac


Ciuperci umplute cu spanac

Ingrediente: 20 de ciuperci de marime medie, crutoane de paine, spanac, sos de soia (optional), praz, telina, ulei de masline, usturoi maruntit.

Mod de preparare: Se curata si se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun intr-un vas termo-rezistent si se picura in ele putin ulei de masline. Se lasa in cuptor pana se inmoaie.

Se fierbe spanacul, apoi se scurge. In acelasi vas, unde a mai ramas putina apa in care a fiert spanacul, se pune usturoiul si uleiul la fiert. Se adauga apoi si prazul tocat, cozile tocate de la ciuperci si telina tocata. Se lasa amestecul pe foc timp de 10 minute.

Se adauga spanacul fiert, crutoanele, putina apa si ulei de masline. Se tin pe foc pana se formeaza o umplutura suficient inchegata.

Se umple ciupercile cu acest amestec, apoi sunt lasate la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde.

Lara Fabian- Adagio

Lara şi-a dorit de mică o carieră muzicală, încă de la mijlocul anilor ’80 ea încercându-şi norocul la diverse competiţii europene.
„Adagio” și „I Am Who I Am” au primit numeroase difuzări în cadrul posturilor radio din Europa. Balada „Love by Grace” a fost inclusă pe coloana sonoră a serialului brazilian Legături de familie și a câștigat rapid prima poziție în clasamentele radio. Pe parcursul anului 2001 Fabian a înregistrat trei cântece pentru coloanele sonore ale filmelor Inteligență artificială, Final Fantasy: Spiritele ascunse și a serialului Clona. Campania de promovare a albumului Lara Fabian s-a încheiat în vara anului 2001, iar vânzările discului s-au ridicat la peste 2 milioane de exemplare pe plan internațional

In memoriam Whitney Houston!

Mananca, roaga-te, iubeste, Eat, Pray, Love

 Un bestseller international, prezentat de Oprah Winfrey in celebrul ei show, tradusa peste tot in lume, sta la baza unui film in care rolul principal il detine Julia Roberts.
Un reportaj pe tema cautarii sufletului si descoperirii de sine. Autoarea Elizabeth Gilbert calatoreste in Italia, India, Indonezia pentru a regasi calea spre Dumnezeu.  O lectura placuta, antrenanta plina de pasiune, un jurnal ce ne trece prin civilizatia celor 3 tari.


 In Italia, gusta la dolce vita si deliciile ei culinare, punand pe ea "cele mai fericite 12 kilograme din toata viata". In India, afla intr-un ashram, prin asceza (trezire la 4 dimineata, meditatie si frecat de podele), ce este cautarea spirituala. In Indonezia, incearca sa-si reconcilieze trupul cu sufletul, sa descopere echilibrul care se cheama fericire - si isi gaseste marea dragoste. Uneori, fericirea se afla la capatul lumii. Calatoresti ca sa ajungi la tine insati. Ca sa te descoperi.

Distributia ministrilor


http://www.ciutacu.ro/

Venetia -un oras romantic

image post
Venetia este un oras in nordul Italiei, cunoscut pentru turism si industrie. Este capitala regiunii Veneto, iar in renastere acest oras a fost un port important si un mare centru de comert. Orasul mai este cunoscut pentru nasterea unor curente artistice si a jucat un rol important in dezvoltarea muzicii simfonice de-a lungul timpului, fiind orasul in care s-a nascut Antonio Vivaldi.


Carnavalul venetian- organizat in luna februarie
Festa di San Marco este organizata in luna aprilie, zi, in care barbatii trebuie sa ofere trandafiri persoanelor iubite.
Pentru iubitorii de teatru in Venetia se desfasoara Festa Mediovale del Soave Bianco Soave pe 5 mai. Atunci se vor organiza diferite procesiuni istorice, concerte de muzica si spectacole de teatru in aer liber. In luna iunie se desfasora Biennale cea mai mare expozitie de arta contemporana.


Gondola detail in Venice.

Alfresco diners on bank of Grand Canal near Rialto Bridge.

Outdoor dining in San Marco Piazza.


Bucintoro Galleon leading the Historical Regatta pageant in Grand Canal.

Views of the Castello area from the belfry of Chiesa de San Giorgio Maggiore.

Piazzetta San Marco from terrace of Basilica di San Marco.

Couple walking in San Marco Plaza.

Winged lion of St Mark in facade of Basilica di San Marco.

Bijuterii

vandut

vandut


 
vandut

vandut

colier turqoise si cercei - 18,00 lei

 vandut

bratara si cercei - 14,00 lei

vandut

colier din margele lemn orange  si margele portelan galbene-12,00 lei 

colier, bratara si cercei margele murano albe- vandut

 colier si cercei perle ivory si margele mov- vandut

colier si cercei- vandut

colier si cercei murano maro - vandut

Coliere din perle si sticla murano- vandute

colier turqoise din perle si sticla murano- vandut




colier margele murano, bratara si cercei- vandute

vineri, 24 februarie 2012

De ce i-a zis Gadea dobitoc lui Duta?

http://ingurapresei.a1.ro/video/PdOtnTbkW8I

Corpul Uman - curiozitati ...stiati ca ...

Din punct de vedere molecular corpul uman este formata in principal din hidrogen (aproximativ 60%), oxigen (aproximativ 25%) si carbon (10 %). De asemenea se intalnesc: azot (1, 5%), calciu (0,3 %), fosfor (0, 2 %), potasiu (0,0 6 %), precum si alte tipuri de atomi in cantitate mai mica.
Despre corpul uman:
Ciclul de viaţă al celulelor:
Durata vieţii unei celule intestinale este de 12 ore.
Cea a unei celule a peretelui stomacului e 2 zile.
O celulă din piele trăieşte 4 săptămâni.
O celulă nervoasă poate trăi până la 60 de ani.
• Memoria:
Copilul cunoaste 1200-2000 de cuvinte când începe şcoala şi 3000-5000 când o termină.
Cele mai bune performanţe a memoriei sunt atinse între 15 şi 25 de ani.
După anumite estimări, 50% din informaţia primită se uită timp de o oraă, şi 80% timp de o lună.
• Activitatea inimii:
Inima produce circa 70 de batai pe minut, iar o revolutie cardiaca dureaza 0,8 secunde, 0.1 secude dureaza sistola atriala, 0.4 secunde sistola ventriculara si 0.4 secunde decurge faza de relaxare.
In timpul unui efort fizic, cantitatea de singe ce trece prin inima creste cu 10-35%, iar ritmul cardiac poate sa se dubleze si chiar sa se tripleze.
• Rinichii:
Rinichii filtreaza 1,2 litri de singe pe minut, adica 2000litri pe zi.
Rinichii consuma 8% din oxigenul utilizat de organism in repaus.
• Viteza de conducere a impulsului nervos atinge 120m/s in fibrele nervoase mielinizate si doar 2 m/s prin cele nemielinizate .
• Digestie:
Secretam circa un litru de saliva pe zi si inghitim in mediu de doua ori pe minut.
Viteza de propagare a bolului alimentar in intestinul subtire este de 2 cm pe minut, in colon el avanseaza 5 cm pe ora.
• Somnul:
Ne schimbam pozitia de 30-40 de ori pe noapte.
Nevoile medii de somn sunt de 14-22 ore pe zi la un copil pina la o luna, 13-15 ore la unul spre 1 an, 10-12 ore pina la 6 ani, 9 ore la 12 ani ;i 7 ore si jumatate la un om adult
Face-ti concluzii, Napoelon dormea 3-5 ore pe zi, iar Einshtein avea nevoie de 10 ore de somn.
• Sunetul:
Viteaza sunetului prin aer uscat este de 331 m/s
Frecventa unui sunet corespunde numarului de unde sonore care se propaga intr-o secunda, urechea umana percepe sunetele a caror frecventa variaza intre 20 si 20 000 hertzi(Hz).
Aplitudinea sau nivelul sonor, se traduce in decibeli(dB). Zgomotul unui fosnet de frunze ar fi de 15 dB, iar cel al masini zgomotoase de 50dB. Sunete de peste 130dB pot afecta urechea.
• Scheletul:
aprox. 206 oase compun scheletul uman

Recomandare de weekend


The Greyeste un thriller a carui actiune se petrece in salbaticie, mai exact in Alaska si care urmareste un grup de supravieturiori ai unui accident aviatic, avand in  distributie  pe : Liam Neeson, James Badge Dale, Dallas Roberts.