Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 30 mai 2012

Avem timp - Octavian Paler

Avem timp

Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu
.


Avem timp pentru ambitii si boli,
sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile,
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem

avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.


Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta - murim.
Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua !!
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita.
Restul ... depinde de ceilalti.
Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie
Altora s-ar putea sa nu le pase.
Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere
Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi
Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata
Ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute
Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.
Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca
Ci cu ceea ce poti tu sa faci
Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor
Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva
Am invatat ca oricum ai taia
Orice lucru are doua fete
Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde
S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi
Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai pot

Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie
Indiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubesc
Dar nu stiu s-o arate
Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat
Dar nu am dreptul sa fiu si rau
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta
Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu
Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten
Oricum te va rani din cand in cand
Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.
Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii
Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti
Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta
personalitatea
Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc
Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc
Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru
Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte
Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore
De catre oameni care nici nu te cunosc

Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat
Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta.
Am invatat ca scrisul
Ca si vorbitul
Poate linisti durerile sufletesti
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult
Iti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubesc
Ca sa pot sa fiu iubit.

marți, 22 mai 2012

Terapie cu lipitori



         Lipitorile sunt viermi cu corp segmentat care se hranesc cu sange. Ele apartin aceleiasi grupe de viermi ca cei de pamant sau oceanici.
        Lipitorile se gasesc in apa lacurilor. De la o lungime de 5 milimetri, pot sa ajunga pana la 45 de cm. Au 2 ventuze localizate la inceputul sau la sfarsitul corpului. Lipitorile consuma sange de la cadavre de animale, pesti si oameni. Ca sa se hraneasca, o lipitoare se lipeste de gazda folosindu-se de ventuze. Una din ventuze inconjoara gura lipitoarei, care contine trei randuri de falci, muscand pielea animalului-gazda printr-o incizie de forma literei Y. Cand lipitoarea incepe sa se hraneasca, chimicalele din saliva ei dilateaza, subtiaza vasele de sange si miscoreaza durerea. Din cauza efectelor salivei persoana muscata de lipitoare nu isi dea seama ca a fost muscata decat cand vede cum i se prelinge sangele din rana care se opreste greu.

 Ca si modalitate de tratament  se pot aplica una sau mai multe lipitori (depinde de gravitatea ranii) in zona afectata si se lasa acolo mai multe ore. Beneficiile tratamentului nu depind de cantitatea de sange pe care lipitorile sa o ingereze ci de enzimele coagulante din saliva care permit sangelui din rana sa circule dupa sase ore de la dezlipirea lipitoarei, efectiv drenand sangele care acumulat poate sa cauzeze moartea tesuturilor. Saliva lipitorilor a fost descrisa ca fiind un coagulant mai bun decat alte metode pentru tratarea atacurilor celebrale si de inima. Cercetarile privind compozitia chimica a salivei lipitorilor sunt in progres si exista un medicament anticoagulant, Hirudin, derivat din tesuturi ale lipitoarei Hirudo medicinali.

Din ce in ce mai multi medici recunosc hirudoterapia ca o metoda foarte eficienta impotriva unor boli foarte dificile, cum ar fi:
hipertensiunea, cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, ateroscleroza sant numai cîteva dintre problemele medicale în care  Lipitorile sunt recomandate ca mijloc terapeutic foarte eficient, se  folosesc si in ginecologie. Hirudoterapia are rezultate pozitive in cazul unor afectiuni ca endometritele, inflamarea ovarelor, mastita, modificari degenerative ale ovarelor, sterilitate. Cei care sufera de hemoroizi, folosind o singura data lipitori, vor observa rezultate pozitive imediat. Chiar si in oftalmologie, lipitorile medicinale pot ajuta. Astfel, hirudoterapia e indicata in procesele inflamatoare ale sistemului circulator, glaucom, traume oculare. Inca din antichitate, lipitorile erau leac pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos. Ele actionează si in cazul artritelor. In interventii chirurgicale, grabesc vindecarea cicatricelor. De la boli ale sistemului respirator, la boli de piele, obezitate, afectiuni stomatologice, lipitorile, aceste mici animale respingatoare, contribuie la vindecarea si a celor mai severe probleme. Dupa examinarea obligatorie si determinarea starii in care se gaseste bolnavul, terapeutul stabileste numarul lipitorilor,  punctele in care sant aplicate acestea (de exemplu, zonele in care se vad venele pe cap, in cazul hipertensiunii arteriale, sau  alaturi de vena afectata, in cazurile de tromboza), dar si numarul sedintelor. Lipitorile se orienteaza singure si se adapteaza fiecarui organism. La unele persoane, sedinta poate dura 10-15 minute, la altele, cateva ore, in functie de gravitatea bolii. Concentratia de toxine din sange dupa o sedinta de hirudoterapie scade de zece ori. Lucru ce poate fi comparat cu procedura de hemodializa sau cu functionarea unui rinichi artificial. Teama prezenta la foarte multe persoane inainte de sedinta dispare repede. Dupa folosire,  lipitorile sant ucise pentru a exclude posibilitatea contaminarii altor persoane. Rana microscopica ramasa in urma intepaturii se vindeca foarte repede. Practic, lipitoarea actioneaza ca o seringa de unica folosinta

Inteligenta si intuitie

          O vorba din popor afirma ca nu mintea, ci  inima este cea care conduce Lumea. Ce secret se ascunde in spatele hitrului proverb? Din multimea modelelor umane ideale, intre anumite limite ale eticii, ne alegem cate un model cu care tindem sa ne identificam.
          Sa observam ca in acest proces inteligenta are un caracter preponderent efectoriu si anume de a insoti actiunea astfel incat sa se poata produce o permanenta apropiere intre o stare actuala si un model ideal.
        Daca am denumi Mecanism etic preinteligent procesul prin care, de la o etapa la alta, starea generala tinde sa se apropie de modelul ideal, am incepe sa  ne apropiem  de sensurile ascunse ale proverbului de mai sus. Caci nu este un paradox ca un om inimos, chiar daca nu este foarte inteligent sa reuseasca in viata, iar ca unul foarte inteligent si meschin, infatuat sau rau intentionat sa esueze ca om, indiferent de informatiile culturale pe care le poseda. Cea mai mare parte a lucrurilor esentiale pe care le facem in viata sunt bazate in primul rand pe bun-simt si apoi pe inteligenta.
       Astfel, mai de pret decat orice calitate pare sa fie capacitatea omului de a pastra nealterate traditiile de conduita ale poporului sau . Acestea sunt transmise " bob cu bob" in pruncie, cu fiecare alint al mamei, cuvant cu cuvant, cu fiecare povata inteleapta.
              Ar trebui sa se stie ca un om informat intr-un anumit domeniu nu este in mod obligatoriu si inteligent. Testul C.I urmareste verificarea capacitatii de a invata si de a rezolva probleme si nu verificarea unor cunostinte. De aceea, faptul ca nu sunteti informat la zi in domeniul fotbalului, de exemplu sau ca n-ati urmat o facultate nu va poate caracteriza edificator gradul de inteligenta. O slabiciune a tuturor testelor de inteligenta este totusi ca din anumite puncte de vedere, ele se bazeaza pe unele cunostinte.
         Cercetarea psihologica a pus in lumina, incepand cu scoala lui Binet, o stransa legatura intre inteligenta si anumite forme de cunoastere. Astfel, capacitatea de intelegere a frazelor scrise si bogatia vocabularului au fost evidentiate a fi in stransa legatura cu inteligenta. De accea, testarea lor intervine foarte frecvent, constituind o dificultate pentru cei a caror limba materna este alta decat cea in care a fost conceput testul.

miercuri, 16 mai 2012

Janet Jackson - cantareata

1966 - S-a născut Janet Jackson, cântăreaţă americană

      Născută în orașul Gary Indiana din Statele Unite ale Americii, artista este cel mai tânăr copil al familiei Jackson. Solista și-a început cariera la o vârstă fragedă, interpretând diverse roluri în câteva seriale televizate. La cererea tatălui său, interpreta a înregistrat și două albume de studio, însă acestea au cunoscut un succes mediocru.
       Odată cu promovarea materialului Control, în anul 1986, Jackson a devenit cunoscută la nivel mondial. Discul reprezintă eliberarea artistei de sub tutela tatălui său și declararea independenței. Următorul album, Rhythm Nation 1814, i-a sporit popularitatea grație mesajelor sociale puternice. Prin piesele de pe cele două discuri, ea a reușit să creeze o punte de legătură între muzica R&B și rap, devenind una dintre cele mai apreciate cântărețe ale acelei perioade. Succesul s-a datorat și compozitorilor săi Jimmy Jam și Terry Lewis, care au devenit ulterior cunoscuți mulțumită colaborării cu aceasta.
       Cel de-al cincilea album de studio, intitulat Janet a fost lansat sub egida casei de discuri Virgin Records, cu care interpreta a colaborat până în anul 2006. Contractul încheiat cu această companie a transformat-o pe Jackson în una dintre cele mai bine plătite interprete ale vremii Janet. a fost urmat de compilația Design of a Decade 1986/1996 și de albumele The Velet Robe și All for you, toate înregistrând clasări și vânzări notabile. În tot acest interval, solista a fost distribuită și într-o serie de producții cinematografice, primind recenzii pozitive.

luni, 14 mai 2012

Burberry goes exotique!



burberry exotic spring summer 2
burberry exotic spring summer 3

burberry exotic spring summer 7








The most expensive camera in the world! Leica

             A  iesit pe piata un nou exemplar din aceeasi serie de camere prototip care dateaza din 1923 si care au fost produse intr-un numar de 25 de exemplare pentru testele ce au precedat lansarea primului aparat foto Leica pe 35mm. Licitatia a avut loc in cadrul  casei din Viena, WestLicht, si a inceput de la suma "modica" de 300.000 de euro, valoarea obiectului fiind estimata la aproximativ 800.000 de euro.
        Dupa doar 4 minute, licitatia s-a incheiat la suma de 1,8 milioane de euro, care s-a transformat in 2,16 milioane dupa aplicarea comisioanelor, conform theverge.comCea mai scumpa camera foto din lume vine de la Leica
       Cea mai scumpa camera foto din lume, care este de fapt un prototip Leica vechi de 89 de ani si care a batut toate recordurile in materie de pret.

The Vow (2012)- Juramantul - un film romantic

 Un film inspirat dintr-un caz real petrecut in New Mexico in anul 1993, drama romantica "The Vow" ii are in centrul actiunii pe tinerii indragostiti Paige si Leo, care se casatoresc in mod spontan intr-un muzeu, in prezenta unui grup de prieteni apropiati si fara sa ceara permisiunea curatorului, incepand cu entuziasm viata in doi si implicandu-se cu trup si suflet intr-o poveste de iubire plina de romantism si gesturi excentrice.

Meditatie! -OSHO


Meditaţi. Modul de viaţă se va instala de la sine, asemenea mugurilor care plesnesc la venirea primăverii. A încerca să vă conformaţi preceptelor morale nu foloseşte la nimic, nu veţi culege nici pacea, nici armonia, nici frumuseţea. Şi dacă spiritul vostru nu este liniştit, nu veţi putea decât să tulburaţi anturajul, să agravaţi tensiunea care există în jurul vostru. Inima care debordează de sunete melodioase trezeşte ecoul pretutindeni, sufletul frumos atenuează urâţenia din jurul lui. Nu aceasta este moralitatea?




Ciocnirea permanentă între atitudinea socială şi adevărul interior divizează omul, îi dezintegrează personalitatea şi adânceşte şi mai mult prăpastia care devine de netrecut. Armonia este imposibilă şi, în consecinţă, şi bucuria, care după părerea mea exprimă viaţa cu adevărat morală.
Buna dispoziţie este fructul căii drepte, a înţelepciunii, a bunăstării reale. Parfumul pe care îl emană fiinţa împlinită este adevărata aromă a vieţii. Găsiţi armonia, nu mai întreţineţi conflicte în voi..


Cucerirea de sine nu este rezultatul conflictului, ea este rodul cunoaşterii. În consecinţă, vă spun: nu luptaţi, căutaţi să aflaţi. Daţi uitării războiul, alegeţi cunoaşterea. Singurul vostru principiu să fie: „Cunoaşte-te pe tine însuţi, vezi cine eşti” Nimic să nu mai fie ascuns în voi, nici cel mai mic colţişor să nu rămâne obscur.
Exploraţi adânc în interiorul vostru. Această descoperire va fi o adevărată „cucerire” de sine.

duminică, 6 mai 2012

Johannes Brahms- compozitor, pianist si dirijor german

1833 - S-a născut Johannes Brahms, compozitor, pianist şi dirijor german. A compus simfonii, concerte pentru vioară şi pian, uverturi, ”Recviemul german”, sonate, rapsodii, lieduri, muzică de cameră, valsuri (m.03.04.1897).



Tânărul Brahms a interpretat câteva concerte publice, dar nu a devenit foarte cunoscut drept pianist (deși mai târziu avea să interpreteze ambele prime-audiții ale lucrărilor sale Concertul pentru pian no.1 în 1859 și Concertul pentru pian no.2 în 1881.
În 1862 se stabilește permanent la Viena și începe să se concertreze total asupra compoziției. Cu lucrări precum Un Recviem german, Brahms dobândește în final o reputație puternică și devine recunoscut încă din timpul vieții sale drept unul dintre marii compozitori. Poate că aceasta i-a oferit în sfârșit încrederea necesară pentru a termina prima sa simfonie; ea apare în 1876, după aproape zece ani de trudă. Celelalte trei simfonii au urmat apoi într-o succesiune îndestul de rapidă (1877, 1883, 1885).

Brahms călătorea adesea, atât pentru afaceri (concerte în turnee), cât și din plăcere. Vizita deseori Italia în timpul primăverii și de obicei se stabilea într-o așezare rurală plăcută în care putea compune în timpul verii. Îi plăcea în mod deosebit să petreacă timpul afară, unde simțea că putea gândi mai limpede.

În 1890, la vârsta de 57 de ani, Brahms decide să renunțe la compus. S-a dovedit mai târziu, însă, că nu și-a putut respecta decizia și în anii premergători morții sale a scris un număr de capodopere recunoscute, inclusiv cele două sonate pentru clarinet Op. 120 (1894) și cele Patru Melodii Serioase (Vier ernste Gesänge) Op. 121 (1896).

În timpul terminării melodiilor din cadrul Op. 121 Brahms cade lovit de cancer (sursele sunt incerte fie a fost vorba despre ficat sau pancreas). Condiția sa se înrăutățește treptat și la 3 aprilie 1897 moare. Este înmormântat în Cimitirul Central (Zentralfriedhof) din Viena.
Fișier:Zentralfriedhof Vienna - Brahms.JPG

Francois Hollande- 52% president du France!

François Gérard Georges Hollande (n. 12 august 1954) este un om politic francez, care a fost prim-secretar al Partidului Socialist Francez din 1997 până în 2008. La data de 16 octombrie 2001 Hollande a fost nominalizat candidat din partea Partidului Socialist și al Partidului radical de Stânga la alegerile prezidențiale din 2012 contra președintelui actual, Nicolas Sarkozy.




Francois Hollande, în vârstă de 57 de ani, a afirmat că va fi "persoana care poate schimba ţara", o veche democraţie pe care o consideră "maltratată" de exercitarea în mod brutal a puterii de către un "hiperpreşedinte" care întârzie să ofere un viitor tinerilor.
Candidatul socialist a anunţat că vrea să fie un "preşedinte normal", iar în opinia sa preşedinţia reprezintă un simbol.
Hollande intenţionează să îi taxeze pe cei extrem de bogaţi, dar o va face mai degrabă din "patriotism" decât cu scopul de a umple vistieria statului.