Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 mai 2012

Homeopatia -medicina alternativa

        Homeopatia este o medicina heterodoxa, o alta modalitate de tratament, bazata pe principiul analogiei.
       Hippocrate in secolul V i.e.n. a aplicat acest principiu in medicina. El a fost inventatorul "observatiei clinice", care trebuie sa fie extrem de minutioasa si orientata catre o intelegere sintetica, holistica a omului bolnav.
       Homeopatia este o medicina care trateaza conform legii similitudinii si care utilizeaza remedii in doze infinitezimale dinamizate.

           Este considerara  o formă a medicinei alternative, in care medicii tratează pacienții cu preparate foarte diluate despre care se crede că provocă oameniilor sănătoși simptome similare cu cele prezentate de către pacient. Comunitatea științifică din Marea Britanie consideră homeopatia la fel de eficace ca un placebo.
         Tratamentul homeopatic poate fi aplicat la tratarea unei mari varietăți de boli:
boli ale pielii, micoze, psoriazis, vitiligo, alergii, astm, infecții repetate, astenie, surmenaj, boli datorate stress-ului, manifestări psihice ca frica, iritabilitatea, etc., tulburări sexuale, probleme digestive, diaree, constipație, migrene, amețeli, nevralgii, probleme după traumatisme, dureri articulare, probleme apărute în timpul sarcinii, lăuziei și alăptării, probleme datorate apariției dinților la sugari și multe altele.

          În prezent homeopatia are o largă răspândire pe plan mondial și este practicată în cadru legal, organizat în mod oficial, de către medici cu drept de practică, în 17 țări și în mod curent în peste 80 de țări, iar în România este recunoscută de Ministerul Sanatatii și practicată oficial numai de medici cu pregătire postuniversitară de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu