Totalul afișărilor de pagină

luni, 14 mai 2012

Meditatie! -OSHO


Meditaţi. Modul de viaţă se va instala de la sine, asemenea mugurilor care plesnesc la venirea primăverii. A încerca să vă conformaţi preceptelor morale nu foloseşte la nimic, nu veţi culege nici pacea, nici armonia, nici frumuseţea. Şi dacă spiritul vostru nu este liniştit, nu veţi putea decât să tulburaţi anturajul, să agravaţi tensiunea care există în jurul vostru. Inima care debordează de sunete melodioase trezeşte ecoul pretutindeni, sufletul frumos atenuează urâţenia din jurul lui. Nu aceasta este moralitatea?




Ciocnirea permanentă între atitudinea socială şi adevărul interior divizează omul, îi dezintegrează personalitatea şi adânceşte şi mai mult prăpastia care devine de netrecut. Armonia este imposibilă şi, în consecinţă, şi bucuria, care după părerea mea exprimă viaţa cu adevărat morală.
Buna dispoziţie este fructul căii drepte, a înţelepciunii, a bunăstării reale. Parfumul pe care îl emană fiinţa împlinită este adevărata aromă a vieţii. Găsiţi armonia, nu mai întreţineţi conflicte în voi..


Cucerirea de sine nu este rezultatul conflictului, ea este rodul cunoaşterii. În consecinţă, vă spun: nu luptaţi, căutaţi să aflaţi. Daţi uitării războiul, alegeţi cunoaşterea. Singurul vostru principiu să fie: „Cunoaşte-te pe tine însuţi, vezi cine eşti” Nimic să nu mai fie ascuns în voi, nici cel mai mic colţişor să nu rămâne obscur.
Exploraţi adânc în interiorul vostru. Această descoperire va fi o adevărată „cucerire” de sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu