Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 aprilie 2012

Detoxifierea colonului

Odata cu venirea primaverii cu totii ne dorim sa ne simtim in forma, de aceea se recomnada o detoxifiere a colonului, insotit de o alimentatie corespunzatoare.
         Un colon bolnav este unul in care materiile fecale s-au acumulat pe peretii sai si in interiorul celulelor, acumuland un volum mare de toxine, ceea ce in timp pot genera diverse boli, cancer, raceli, gripe, probleme cardiovasculare, artrita precum si diverse forme de alergii.
          Toxinele generate de reziduurile din organism sunt cauza durerilor de cap. Curatarea colonului asigura un ten mai stralucitor, o dispozitie buna si ne reda pofta de viata.
       Prin indepartarea toxinelor care s-au acumulat in timp, curatarea colonului permite sistemului digestiv sa functioneze mai eficient. Se absorb mai multi nutrienti din mancare, toxinele sunt eliminate inainte sa dauneze sanatatii. Acest lucru imbunatateste sanatatea sistemului imunitar si a intregului organism.
      Un regim alimentar tipic include alimente bogate in grasimi, zahar rafinat si conservanti care sunt dificil de digerat.
O curatare regulata a colonului ajuta la indepartarea reziduurilor nedigerate si a materiilor fecale intarite care blocheaza colonul. Unul din beneficiile suprinzatoare ale curatarii colonului este ca multe persoane prezinta o scadere semnificativa a greutatii corporale, dupa eliminarea elementelor toxice din organism.


         Alimente recomandate pentru curatarea colonului:
sucurile din fructe, pepenele, strugurele,  merele, orezul, legume verzi, spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si  sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile.Radacinoasele precum cartofii sunt, de asemenea, alimente bune pentru curatarea colonului.
         Fibrele alimentare ca painea integrala, orezul brun, faina de orez, cerealele integrale, semitele de in,  contin o importanta cantitate de fibre si vitamina B, care ajuta la un bun tranzit intestinal, eliminand cu usurinta toxinele din organism.
O lingurita de pudra de Spirulina luata ocazinal determina curatarea tractului intestinal prin continutul de clorofila si ajuta la repararea tesuturilor compromise.





        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu