Totalul afișărilor de pagină

joi, 19 aprilie 2012

Pate Hame- ba de pui, ba de porc!

        Pateul Hamme se vrea a fi un pate "de pui",  numai ca primul ingredient de pe lista este carnea de porc.
     Produsul in sine nu are eticheta nutritionala, si are in componenta sa ingrediente precum: carne de porc, carne de pui 10%, ficat de pui, slanina, sorici, amidon din cartofi, apa, amestec de sare (sare, conservant E250 –nitrit de sodiu), proteina vegetala din soia, condimente.
             Produsul contine grasimi animale saturate, nesanatoase, precizeaza profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Conservantul, nitrit de sodiu, este periculos pentru sanatate daca este consumat zilnic si mai ales daca se depasesc dozele zilnice recomandate. Doza zilnica recomandata (DZR) nu este greu de atins, cunoscut fiind faptul ca majoritatea produselor din carne contin acest aditiv ce poate fi luat in decursul aceleiasi zile din mai multe surse alimentare, ne spune specialistul nostru .
            Pateul din carne de pui analizat nu este recomandat copiilor, adolescentilor, batranilor, bolnavilor de hiperuricemie (guta), suferinzilor de boli cardiovasculare, de maladii neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), suferinzilor de maladii inflamatorii (reumatism, psoriazis), hepaticilor, renalilor, diabeticilor, suferinzilor de eczeme si boli de piele, alergicilor, bolnavilor de boli pulmonare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu