Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 aprilie 2012

Hans Christian Andersen

  • 1805 - S-a născut Hans Christian Andersen, autor danez poveşti pentru copii („Fetiţa cu chibrituri”, „Zâna mării”) (m.04.08.1875).
    a fost scriitor și poet danez, celebru pentru basmele sale. Printre cele mai cunoscute povești ale sale se numără " Craiasa Zapezilor”, "Mica Sirena”, „Hainele cele noi ale împăratului” și " Ratusca cea urata”. În timpul vieții Andersen a fost celebrat de regalitate și aclamat pentru că a adus bucurie copiilor din întreaga Europa. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi și continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume.

  • Fetita cu chibrituri   


    Pe frigul acela şi pe întunericul acela, mergea pe stradă o biată fetiţă cu capul gol, şi cu picioarele goale. Avusese ea doar nişte papuci când plecase de-acasă, dar nu-i folosiseră mult: erau nişte papuci mari, pe care mama ei îi rupsese aproape, şi erau aşa de largi pentru ea, încât mititica-i pierdu grăbindu-se să treacă o stradă, unde cât p-aci era să fie strivită între două trăsuri. Unul din papuci nici nu-l mai găsise, iar celălalt îl luase un băiat care zicea că vrea să facă din el leagăn pentru copilul lui, când o avea şi el unul."

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu