Totalul afișărilor de pagină

marți, 13 martie 2012

Dorintele tale

Zi de zi mergi pe acelasi drum. Daca vei face o schimbare si vei vira la stanga iti vei schimba traiectoria. Vei intalni o comunitate religioasa in plina sarbatoare. Si cele mai umile drumuri te vor duce undeva.


Nu e suficient sa traiesti,trebuie sa fii si fericit. Acum depinde de tine care vrei sa fie sursa fericirii tale: un loc (Dubai), un obiect (Euro), un moment (un maine luminos) sau o Persoana (Dumnezeu)? Viata de pasiuni si de placeri nu e viata, ci un fel de moarte. Tu nu esti un sac fara fund. Placerile te vor lasa frustrat. "Mereu mai mult" nu poate fi principiul tau in cautarea fericirii.


Cauti placeri violente - betia alcoolului, a vitezei, a erosului - doar ca sa nu fi nevoit sa te gandesti la tine insuti. Inca din copilarie, ti s-a cerut sa fii performant la limbi straine si activitati sportive. Ti s-a indus ideea ca nu poti fi fericit fara sanatate, avere si putere. Ca e suficient ca un singur lucru sa iti lipseasca pentru ca tu sa fii nefericit. Nimic mai fals.

30 de placeri mici ale vietii, 1. Sa dormi in timp ce cateva picaturi mai indraznete de ploaie se
Ti se dau sarcini care te tracaseaza din zori si pana in seara. Cu teama de a lipsit de placeri, uiti esentialul: pe tine insuti. Fericirea e obiect de speranta. Speranta de a trai viata lui Dumnezeu. Paradisul inseamna a te regasi cu ceilalti. Dorintele tale nenaturale si nenecesare (avere si putere) sunt desarte. Ele iti antreneaza iremediabil doar insatisfactia.

Daca vrei doar sa nu mori de foame si sa ai un acoperis, sa ai prieteni, atunci dorintele tale vor fi relativ usor de indeplinit (pe timp de pace). Cum poti fi fericit, cand dorintele tale nu pot fi indeplinite? (pentru ca sunt nenaturale si nenecesare) Limiteaza-ti dorintele, pentru a nu risca sa fii dezamagit. Nu e vorba despre mortificare, ci despre arta de a te bucura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu