Totalul afișărilor de pagină

luni, 26 martie 2012

Lavazza- une cafe espresso



Lavazza S.p.A. Group a fost fondat in Turin, in 1895 si a luat nastere datorita abilitatilor profesionale si viziunii fondatorului sau, Luigi Lavazza, intemeietorul unei familii care se afla in fruntea industriei cafelei prajite de peste o suta de ani. Luigi a cumparat o alimentara in Turin, in Via San Tommaso, vanzand articole precum sapunuri, uleiuri, cafea, zahar, lumanari, iar in 1897 a inceput si prajirea cafei.



Anul 1982 a marcat inceputul expansiunii Companiei peste hotare: prima filial s-a deschis in Vicennes, langa Paris. In anii care au urmat, expansiunea a continuat in Germania, SUA, Austria, Marea Britanie.

In 1995, Lavazza si-a anversat centenarul, 1500 angajati, 5 fabrici, o gama de aproximativ 250 articole si 44% cota de piata de retail. In 1996 s-a deschis prima cafenea Lavazza: Cafeneaua San Tommaso 10, localizata in Via San Tommaso, nr 10 – locul in care Luigi Lavazza si-a deschis afacerea la sfarsitul secolului 19. La inceputul secolului 21, Lavazza continua sa creasca pe toate fronturile.



In limba italiana, termenul  “espresso” este sinonim cu “facut pe loc”. Acest lucru subliniaza prepararea speciala a cafelei sub presiune, pe loc, folosind un aparat professional atunci cand este comandata de catre un client: este o metoda utilizata pentru a diminua timpul de preparare, care era considerat prea lung. Primul prototip de aparat pentru espresso, care a fost prezentat la Expozitia Universala de la Paris, dateaza din 1855. Insa, abia in 1901 a fost produs pentru scopuri comerciale.



In fiecare zi, douazeci de milioane de italieni beau o ceasca de espresso: acest lucru inseamna ca in fiecare an, acest ritual se repeat de cel putin 27 miliarde de ori. Dintre acestea, 14 miliarde sunt cesti de cafea Lavazza.  Un asemenea consum merita atentie si instruire constantaastfel incat consumatorii de espresso sa poata beneficia de un produs pe masura; din acest motiv, in urma cu 20 de ani, Lavazza a decis sa se implice in educatia pe tema cafelei, bineinteles, cu stilul si profesionalismul care au caracterizat intotdeauna Lavazza. Primul Centru de instruire s-a deschis in 1979.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu