Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 24 martie 2012

Insulele Seychelles

Seychelles, oficial Republica Seychelles, este  o tara insulara  format din 115 de insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Alte regiuni și țări vecine sunt: Zanzibar la vest, Mauritius și Reunion la sud, Comore și Mayotte în sud-vest, iar Maldive  la nord-est. Seychelles are cea mai mică populație dintre toate statele Africii.




Formatiunile granitice in combinatie cu plajele cu nisip fin si vegetatia luxurianta ofera peisaje minunate, unice si un decor de vis pentru reinoirea juramintelor de casatorie.
 
 
Cele mai accesibile insule sunt Praslin si La Digue. Scufundarile sunt excelente in ambele locuri, in special La Digue care are cele mai fotografiate plaje ale lumii.
 
 
 
 
 
Seychelles este tara cu cel mai mare procent de teren aflat sub protectie. Acest lucru se datoreaza numarului mare de specii endemice atat privind flora cat si fauna. Cateva din aceste specii sunt: palmierul Coco de Mer care traieste doar in insula Praslin, broastele testoare gigantice din Aldabra si multe altele.






Mancarurile servite in Seychelles apartin in general de bucataria creola este simtita insa influenta altor culturi: africane, chinezesti, indiene si englezesti. Specialitatile locale includ: carnea de homar, caracatita, porc si pui, toate gatite in diferite moduri si o mare diversitate de fructe si legume cum ar fi: papaya, banane, mango, avocado, grapefruit, ananas si altele. Veti gasi aici o gama variata de bauturi alcoolice, iar ceaiul local este o bautura foarte populara. Mare atentie, pentru ca este ilegal consumul de bauturi alcoolice in public


Peştele din Oceanul Indian este mare, gustos şi frumos prezentat la masă, iar fructele de mare sunt o alegere foarte bună în Seychelles. Peştele Snapper roşu numit şi bourzwa are gust de pui şi este pregătit la grătar cu usturoi şi ghimbir şi servit cu o salată sau cu orez şi legume.
Tonul, regele fripturilor de peşte, este delicios, pregătit la grătar sau prăjit în unt de usturoi. Celebrul peşte papagal este prăjit în aluat şi servit cu un sos picant de roşii. Swordfish este, de asemenea, rumenit la grătar, în timp ce peştii-evantai sunt afumaţi precum somonul. Rechinul se pregăteşte la proţap şi este asezonat cu ceapă, ierburi şi cimbru.








 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu